De 6-8 op Vivacité / RTBF

11/06/21 | TV en radio

L'Affiche belge: wanneer design het Belgisch toerisme in de kijker zet 100%

Hou je van ons mooie land? Waarom er dan niet het beste van maken... in je huis? Véronique Wese laat je kennismaken met het concept L'Affiche Belge, dat bekende elementen van het Belgische landschap gebruikt.

Het Belgische toerisme zal in 2021 erg populair zijn als gevolg van de pandemie en de daaruit voortvloeiende indammingsmaatregelen. De enorme belangstelling voor de VisitWallonia-pas is hiervan het bewijs. Dus waarom zou je de mooiste plekjes van België niet terugbrengen naar je huiskamer?

Dat is het idee van L'Affiche belge, dat het volgende aanbiedt Belgische posters, postkaarten en toeristische kalenders 100%.

Belgische landschappen en monumenten in de kijker

Dit concept werd gelanceerd door twee grafische ontwerpers uit Carolina, Antoine Walraevens en François Lambrechts, die elkaar ontmoetten tijdens hun studies. "Ze wilden een gezamenlijk concept lanceren om ons mooie België in de kijker te zetten en hun grafische ontwerptalenten te gebruiken". vat samen Véronique WeseEr zijn nog geen Belgische 100% postkaarten of posters.

De posters die ze ophangen zijn in een modern-vintage stijl die je in cafés kunt vinden. Er zijn 23 verschillende, die elk staan voor een regio, een stad of haar folklore.

Deze omvatten landschappen en monumenten in Charleroi, de Belgische kust, Luik, Brugge, de Ardennen, de Hoge Venen en de Doudou of Carnaval in Binche. Onze recensent merkte een extraatje op: de enorme hoeveelheid detail die is opgenomen. "Ze maken alles met de hand met een grafisch hulpmiddel". en om dit te bereiken reizen ze om de sfeer van de landschappen op te snuiven en foto's te maken van de monumenten.

Verschillende formaten tegen betaalbare prijzen

Afgezien van het puur decoratieve aspect is het doel van L'Affiche Belge om je landschappen te laten ontdekken waarvan je misschien niet wist dat ze bestonden of, omgekeerd, om je te herinneren aan de sferen die je boeiden toen je België voor het eerst ontdekte.

Dit nostalgiespel is verkrijgbaar in verschillende formaten: 50 x 70 cm of ansichtkaartformaat, gedrukt op zacht, mat papier met een lichte filmlaag. Ansichtkaarten kosten €2,50, maar de prijs kan omlaag als je er veel koopt. Posters kosten €25 of €45 als het frame wordt meegeleverd. Kalenders, eeuwigdurende kalenders die handig zijn om verjaardagen en jubilea te onthouden, kosten €29 per stuk.

Lees meer over de decoratie-ideeën en trends van Véronique Wese en vele andere recensies in Le 6-8 weekdagen op La Une.

François Saint-Amand Gepubliceerd op donderdag 10 juni 2021 om 13.19 uur

Link naar het artikel: https://www.rtbf.be/vivacite/emissions/detail_le-6-8/accueil/article_l-affiche-belge-quand-la-deco-met-le-tourisme-100-belge-a-l-honneur?id=10780113&programId=8801